Teknoloji Kampüsü

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Logitech MK470 Kablosuz Klavye & Mouse – İnceleme

Logitech MK470 Kablosuz Klavye & Mouse – İnceleme

Teknoloji Kampüsü Teknoloji Kampüsü - - 4 dk okuma süresi
114 0

Bu yazımız içerisinde, Logitech MK470 Kablosuz Klavye & Mouse incelemesini yapacağız. Bu ekipmanların piyasada bulunma sebepleri, oldukça sessiz olarak geri bildirim verebilmeleri. Detaylıca testten geçirdiğimiz, Logitech MK470 Kablosuz Klavye & Mouse hakkındaki videomuza aşağıdan erişebilirsiniz;

Kutu içerisinden, Logitech MK470 Klavye & Mouse ve bir adet kablosuz bağlantıyı sağlabilmek için konnektör çıkıyor.

Klavye tamamen Türkçe dil desteğine sahip. Çok rahat bir şekilde yazma hissi bırakan, tuşların tepkimesi ve basma hissiyatı oldukça başarılı seviyede. Yine tuşlar arası boşluklar güzel tasarlanmış, hızlı ve akıcı yazı yazdığınızda harfler asla birbirleriyle karışmıyor. Sessizlik açısından da oldukça başarılı. Bir notebook klavyesiyle yazı yazıyormuşcasına algı yaratıyor. Klavye üzerinde herhangi bir RGB veya tek renkli bir aydınlatma bulunmuyor. Yine kutu içerisinden ürünlerin pilleri yerleştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. İnceliği ve masa üzerinde kapladığı alan oldukça tasarruf sağlayacak nitelikte. FN kombinasyonları ile çoklu görevlendirmeleri ve kısayol atamaları şeklinde tuşları kullanabiliyorsunuz. Hemen en üst gri şeridin geçtiği ” logi ” yazısının bulunduğu alan komple çıkabiliyor. Tırnaklı yapısı sayesinde çok pratik bir şekilde tak-çıkar işlemi uygulayabiliyorsunuz. Çıkarılan alana kalemlerinizi saklayabilmenizle birlikte, kablosuz bağlantı konnektörünü kapak altındaki alana saklayabiliyorsunuz. Klavye üzerinde fiziksel olarak açma-kapama butonu bulunmuyor. Klavye ile işlem yapmayı kestiğiniz an kendisini otomatik olarak uyku moduna alıyor. Tahmini kullanım süresi ise 6-12 ay arası bir zaman dilimi olarak karşımıza çıkıyor.

Gelelim benim en çok beğendiğim ve bu zamana kadar kullandığım en sessiz Mouse kısmına. Mouse modeli, Logitech M340 olarak karşımıza çıkıyor. Tek adet pil ile çalışmasıyla beraber, alt tarafında açma ve kapatma butonu yer alıyor. Mouse üst kısmı aynı klavyede olduğu gibi tırnaklı açılabilme özelliğine sahip. Üst kısmını söktüğünüzde pil kısmına erişebiliyorsunuz. Yine mouse içerisinde, konnektörü saklayabilmeniz için ek bir alan oluşturulmuş. Buton üzerinden kapatmayı unutsanız dahi mouse kendiliğinden belli bir süre sonra uyku moduna geçiyor. Mouse üzerinde, makro ataması yapabileceğiniz ek bir tuş yer almıyor. Sol ve sağ tuşun orta kısmında, scroll tuşu konumlandırılmış. Mouse ile işlem yaptığınızda kulağınıza en ufak bir tıklama sesi gelmiyor. Sadece fiziksel bir geri bildirim ile mouse ile işlem yaptığınızı anlayabiliyorsunuz. İlk kullandığımda, hem yapısı hem de oldukça sessiz oluşu tuhafıma gitsede bir gün içerisinde kendisiyle duygusal bir bağ kurduğumu söyleyebilirim 🙂 Scroll ile kaydırma işlemleri yaptığınızda kulağınıza asla bir ses gelmiyor. Bu arada mouse, klavyeden daha sessiz çalışıyor 🙂 Ürünün fiyatı ise Eylül 2020 itibariyle, HepsiBurada‘da 387 TL fiyat etiketine sahip. Sürekli bilgisayar başında makale yazıp, içerik üretiyor ve sessiz bir ortamda tuşlar yüzünden dikkatiniz dağılmasın istiyorsanız, bu klavye ve mouse seti tam size göre. Detaylı inceleme ve ses testi yaptığımız videomuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

What’s your Reaction?
13
8
0
2

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir