Teknoloji Kampüsü

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Apple, Tahtını Microsoft’a Kaptırarak Dünyanın En Değerli Şirketi Olma Unvanını Kaybetti!

Apple, Tahtını Microsoft’a Kaptırarak Dünyanın En Değerli Şirketi Olma Unvanını Kaybetti!

Teknoloji Kampüsü Teknoloji Kampüsü - - 2 dk okuma süresi
46 0

Çıkardığı yeni ürünleri ile dünyaya hükmeden ve uzun zamandır dünyanın en pahalı halka açık şirketi olarak bilinen Apple, yerini Microsoft’a bıraktı. Artık Microsoft en değerli şirket unvanına sahip.

Piyasa değeri bakımından kıyasıya rekabet eden bu iki şirket; borsada AAPL adıyla yer alan Apple Inc’nin hisseleri yüzde 2 oranında gerileme kaydederek yerini kaptırdı. Microsoft’un hisseleri ise %2,2 yükselerek 331,62 dolara çıkıp; şirketin hisse değerinde yılbaşından bu yana artış yüzde 49’u buldu.

Apple iPhone’larını tanıtmasıyla ilk kez Microsoft piyasasını 2010 yılında geçmişti. O zamandan beri iki şirket arasında kıyasıya bir mücadele başlayıp çeşitli birincilikler ile sürdü. En değerli şirket unvanını 2020 yılının ortasından beri bu zamana kadar koruyan Apple maalesef “en değerli şirket” unvanına artık sahip değil.

Apple’ın gerilemesindeki sebep ise; tedarikte yaşanılan sıkıntılar, ticari yılın dönemindeki 6 milyar dolarlık kayıp ve hisseleri %1,8’lik düşüşle 149,80 dolara gerilemesi gibi sebepler ile sahip olduğu 1. lik tahtının elinden alınmasına neden oldu.

Apple yeniden 1. liği eline alıp bayrak sallayabilecek mi? Bilemeyiz fakat bunu sadece ilerleyen zaman bizlere gösterir.

What’s your Reaction?
1
7
0
2

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir