Teknoloji Kampüsü

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Sony Hacklendi mi? İşte Tüm Bilinenler

Sony Hacklendi mi? İşte Tüm Bilinenler

Serhat Sarımlı Serhat Sarımlı - - 3 dk okuma süresi
97 0
sony-hacker

Sony hacklendi mi? Sony’nin hack saldırısına kurban gittiği iddia ediliyor. Cyber Security Connect’teki BT güvenlik araştırmacılarına göre, fidye yazılımı konusunda uzmanlaşmış bir grup bilgisayar korsanı Sony‘nin sunucularına sızmayı başardı. İddia edilen bu siber saldırının failleri şimdi çalınan verileri Japon şirketine satmaya çalışıyorlar. İşte detaylar.

Araştırmacılar endişe verici bir açıklama yaptı. Bu uzmanlara göre, Ransomed.vc adlı bir grup bilgisayar korsanı Sony’nin sunucularına fidye yazılımı ile saldırdı.

Yapılan duyuruda “Sony’nin tüm sistemlerini tehlikeye atmayı başardık. Onları fidye için tutmayacağız! Verileri satacağız. Çünkü Sony ödeme yapmak istemiyor. Veriler satılık. Satacağız” denildi.

Kanıtlar pek inandırıcı değil

sony-hacker

Bilgisayar korsanlığına ilişkin bazı kanıtlar da sundu. Ancak uzmanlara göre ilk bakışta kanıtlar pek ikna edici durmuyor. Özellikle, bilgisayar korsanları dahili bir giriş sayfasının ekran görüntülerini, test yatağının ayrıntılarını açıklayan dahili bir PowerPoint sunumunu ve bir dizi Java dosyasını paylaştılar.

Buna ek olarak, Ransomed.vc saldırı sırasında kurtarılan tüm dosyaları içeren bir ağaç yayınlamayı planladığını iddia ediyor. Bunlar toplamda, bu 6.000’den fazla farklı belgeyi içeriyor. Ancak bu Sony’nin “tüm” sistemleri için fazla bir şey gibi görünmüyor.

Alıcı çıkmazsa veriler dağıtılacak

Bilgisayar korsanları şimdilik satılık verilere bir fiyat biçmiş değil. Şu an ile 28 Eylül 2023 tarihleri arasında kimse ortaya çıkmazsa, grup tüm dosyaları web üzerinden dağıtmayı planlıyor. Sony henüz bu konuda resmi bir yanıt vermiş değil.

İlginizi çekebilir; Thunderbolt 4 Desteğiyle: Yeni Nesil Taşınabilir Samsung T9 SSD Sızdırıldı

Ransomed.vc kendisini bir web kanunsuzu olarak görüyor. Hem bir fidye yazılımı operatörü hem de bir hizmet olarak fidye yazılımı kuruluşu olan grup, bu saldırıları “şirketlerdeki veri güvenliği açıklarını gidermek” için gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Daha da kötüsü, bilgisayar korsanları “RGPD ve veri gizliliği yasalarına tam uyum içinde çalıştıklarını” iddia ediyorlar.

Hatırlatmak gerekirse, Sony 2017 yılında zaten büyük bir siber saldırının kurbanı olmuştu. PlayStation Network’ün 77 milyon kullanıcısının kişisel bilgileri ifşa edilmişti. Sony sistemlerinin güvenliğini güçlendirirken PSN bir ay boyunca çevrimdışı kalmıştı. Üretici 2014 yılında da hedef alınmıştı. Neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca bizi takip etmeye devam edin.

What’s your Reaction?
0
1
0
1

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir