Teknoloji Kampüsü

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. 2024 ABD başkanlık seçimi öncesi kripto bağışları 190 milyon dolara ulaştı

2024 ABD başkanlık seçimi öncesi kripto bağışları 190 milyon dolara ulaştı

Gürkan Küçükali Gürkan Küçükali - - 3 dk okuma süresi
30 0
2024 ABD başkanlık seçimi öncesi kripto bağışları 190 milyon dolara ulaştı

2024 ABD başkanlık seçimi yaklaşırken, kripto para dünyası bu seçimlere büyük katkı sağlıyor. Fox gazetecisi Eleanor Terret’in 13 Eylül’de paylaştığı verilere göre, şu ana kadar kampanyalara 190 milyon dolarlık kripto bağışı yapıldı. Bu rakam, 2020 ve 2022 seçim dönemlerindeki toplam kripto bağışlarını neredeyse ikiye katladı.

2024 ABD başkanlık seçimi için kripto bağışları artmaya devam ediyor

2020 başkanlık seçimlerinde kripto bağışları yalnızca 15 milyon dolar civarındayken, 2022 ara seçimlerinde bu rakam 98 milyon dolara yükseldi. Ancak 2024 seçim döngüsü, şimdiden 190 milyon doları aştı ve kripto endüstrisinin siyasi alandaki etkisinin hızla arttığını gösterdi. Özellikle Coinbase, Ripple ve Gemini gibi şirketlerden gelen büyük bağışlar, kripto dostu politikacıların seçilmesini amaçlayan girişimlerin önemli bir kısmını oluşturuyor.

2024 seçimlerinde kripto para dünyasından gelen büyük bağışların çoğu, partiler üstü gruplara ve political action committee (PAC) olarak bilinen siyasi eylem komitelerine yönlendirildi. Fairshake gibi PAC’ler, Kongre’de kripto sesini daha fazla duyurmak için kripto dostu yasama üyelerinin seçilmesini hedefliyor.

Eski Başkan Donald Trump, kripto bağışlarından önemli bir pay alırken, Kamala Harris’i destekleyen bir süper PAC de kripto bağışlarını kabul etmeye başladı. 2020 yılında, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Joe Biden’ın kampanyasına 5.2 milyon dolarlık bağış yapmıştı. Ancak daha sonra SBF, FTX’in çöküşünden sonra yasadışı siyasi bağışlarla suçlandı. Bu skandal, kripto endüstrisindeki siyasi bağışların daha yakından incelenmesine neden oldu.

İlginizi çekebilir; Ferrari, Spor Otomobilleri için Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeye Başladı

2024 ABD seçimlerinde kripto para bağışları, siyasette kripto varlıklarının artan etkisini ortaya koyuyor. Kripto endüstrisi, siyasi arenada daha güçlü bir ses elde etmeyi ve kripto dostu yasaların hayata geçirilmesini amaçlıyor.

What’s your Reaction?
0
0
0
0

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir