Elektronik finans şirketi Papara, abonelerinden kullanılmayan hesaplar için belirli bir ücret talep edeceğini açıkladı. Birçok platform üzerinden kolayca para aktarım imkânı sunan Papara’nın bu kararı, banka hizmetlerinin aksine ön ödemeli kartlarda görmeye alışık olmadığımız bir durum. Peki, Papara müşterilerinden kullanılmayan hesaplar için ne kadar tahsil edecek?
Papara‘nın yeni düzenlemesi doğrultusunda, son 6 ay içerisinde Papara hesabında herhangi bir işlem yapmayan ve uygulamaya giriş yapmayan abonelerden “kullanılmayan hesap ücreti” adı altında her ay 9,90 TL tahsil edilecek. İlk ücret, 6 aydır kullanılmayan tüm hesaplardan 1 Kasım 2023 itibariyle alınacak. Bu uygulamadan yükümlü olmak istemeyen kullanıcıların 6 ayda en az 1 kez Papara hesaplarına giriş yapmaları kafi olacak. Papara’nın bu kararı, şirketin kazancının büyük bir bölümünü oluşturan komisyon ücretlerini, olumsuz yönde etkileyen işlemsiz kullanıcılarının şirkete oluşturduğu maliyeti dengelemek adına aldığı tahmin ediliyor.
Papara’nın konuya ilişkin müşterilerine gönderdiği e-posta:
Merhaba Paparalı,
Seni Papara kullanımına ilişkin ücretler konusunda yaptığımız bir güncellemeyle ilgili bilgilendirmek istiyoruz.
1 Kasım 2023 itibarıyla, son 6 ayda Papara’da hiçbir finansal işlem yapmamış ve Papara uygulamasına giriş yapmamış kullanıcılarımızdan, aylık ₺9,90 Kullanılmayan Hesap Ücreti talep edeceğiz.
İlk ücret, ₺9,90 olmak üzere, 6 aydır kullanılmayan tüm hesaplardan 1 Kasım 2023’te çekilecektir. Hesabın Kullanılmayan Hesap statüsünde kaldığı sürece, her ay hesabındaki tutardan aylık ücret alınacaktır. Şayet hesabındaki tutar, Kullanılmayan Hesap ücreti olarak belirlediğimiz tutardan az ise, hesabındaki tutar kadar kesinti uygulanacaktır. Ücret, bakiye olmayan hesaplara borç olarak kaydedilmez.
Unutma, bu ücreti ödememek için 6 aylık süre boyunca Papara’ya bir kez giriş yapman yeterli olur.
Bu değişiklik 1 Kasım 2023 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihe kadar hiçbir ücret ödemeden Çerçeve Sözleşmeden dönebileceğini, aksi halde değişiklikleri kabul etmiş sayılacağını hatırlatırız.