Teknoloji Kampüsü

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. ÖSYM, Sınav Süreçlerinde Yapay Zekayı Devreye Sokuyor

ÖSYM, Sınav Süreçlerinde Yapay Zekayı Devreye Sokuyor

Serhat Sarımlı Serhat Sarımlı - - 3 dk okuma süresi
60 0
OSYM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav süreçlerinde yapay zeka (AI) kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalara başladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapay zekanın sınav süreçlerini daha verimli ve etkili hale getireceğini belirterek, “Sınav görevlisi ve adaylarımızın sınav yerinin belirlenmesi, bina tercihi gibi sınav operasyonu sürecinde yapay zekayı kullanmak istiyoruz.” dedi.

Ersoy, bu amaçla “Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu” oluşturduklarını ve bu kurulda yapay zeka uzmanlarının da yer aldığını söyledi.

“Makine ile insan dengesini koruyacağız”

ÖSYM’de daha önce başlayan yapay zeka ile soru üretmeye dönük çalışmaların da devam ettiğini belirten Ersoy, “Soru üretmek için yapay zeka uygulamaları konusunda yeni bir projeye daha başladık. Görev süremiz içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Sınav değerlendirmesini de yapay zeka ile gerçekleştirmek istediklerini anlatan Ersoy, “Yapay zeka insan faktörünü ihmal ettiğimiz anlamına gelmemeli. Bu anlamda makine ile insan dengesini dikkatli bir şekilde koruyacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi çekebilir; iPhone 15 Pro Neler Sunuyor? | İnceleme

Ersoy, yapay zekanın sınav süreçlerinde kullanılarak daha sağlıklı ve güvenilir sınavlar yapılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yapay zeka, sınav süreçlerini nasıl etkileyecek?

ÖSYM’nin yapay zeka kullanımına yönelik çalışmaları, sınav süreçlerini daha verimli ve etkili hale getirebilir. Yapay zeka, sınav görevlileri ve adaylarının sınav yerinin belirlenmesi, bina tercihi gibi süreçleri daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirebilir. Ayrıca, yapay zeka ile daha kaliteli ve zorluk derecesi ayarlanabilen sorular üretilebilir.

Yapay zeka kullanımının sınav süreçlerinde bazı riskleri de beraberinde getirebileceği belirtiliyor. Bu riskler arasında, yapay zekanın önyargılı olması ve insan faktörünün göz ardı edilmesi yer alıyor. ÖSYM, bu riskleri en aza indirmek için gerekli önlemleri almak zorunda.

ÖSYM’nin yapay zeka kullanımına yönelik çalışmaları, Türkiye’de eğitim sisteminin dijitalleşmesine önemli bir katkı sağlayabilir. Yapay zeka ile sınavlar daha adil ve şeffaf hale getirilebilir. Ayrıca, yapay zeka ile sınavların daha verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesi mümkün olabilir. Neler düşünüyorsunuz? Lütfen yorumlar kısmından bize bildirin. Ayrıca yeni gelişmelerden haberdar olmak için lütfen bizi takip etmeye devam edin.

What’s your Reaction?
0
0
0
0

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir