Teknoloji Kampüsü

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Basın Bülteni
  4. »
  5. Tamiri yapılamaz denilen cep telefonu modelleri yeniden hayat buluyor!

Tamiri yapılamaz denilen cep telefonu modelleri yeniden hayat buluyor!

Gürkan Küçükali Gürkan Küçükali - - 3 dk okuma süresi
35 0
Tamiri yapılamaz denilen cep telefonu modelleri yeniden hayat buluyor!

Bursa’da 17 yıldır cep telefonu tamirciliği yapan Doğan Seyfi Dağtaş, yapay zeka ve CNC teknolojisini harmanlayarak geliştirdiği devrim niteliğindeki cihaz ile “tamiri yapılamaz” denilen cep telefonlarını yeniden hayata döndürüyor. Bu yenilikçi cihaz, silikon kaplı entegre devreleri güvenli bir şekilde kazıyarak ana karttan çıkarabilme yeteneğine sahip. Böylece tamir işlemleri daha etkin hale gelirken, tamirciler de daha önce imkânsız sayılan onarımları gerçekleştirme fırsatı buluyor.

Daha sürdürülebilir çözüm artık mümkün!

Bu teknoloji, kullanıcıların yeni bir cihaz almak zorunda kalmadan mevcut cep telefonlarını tamir ettirip kullanmalarını sağlıyor. Yapay zeka ile entegre çalışan cihaz, telefondaki arızaların kodunu okuyarak hangi entegre üzerinde çalışacağını belirleyip, o devreleri silikondan temizlemeye başlıyor.

Dağtaş, uzun yıllar cep telefonu ve elektronik eşya tamiri alanında karşılaştığı zorluklardan yola çıkarak bu cihazı geliştirdi. Geleneksel tamir yöntemlerinin, modern cep telefonlarındaki silikon kaplı entegre devrelerin onarımında yetersiz kaldığını ifade eden Dağtaş, “Isı iletimi gibi geleneksel yöntemler, bu devreleri güvenli bir şekilde çıkarmayı imkânsız hale getiriyordu” açıklamasında bulundu.

Doseer IC CNC! Geleceğin tamir teknolojisi

Doseer IC CNC cihazı, silikon kaplı entegre devreleri dikkatlice kazıyarak ana karttan çıkarmaya olanak tanıyor. Böylece, cihazın diğer bileşenlerine zarar vermeden güvenli bir tamir süreci sağlıyor. Bu yenilik, sadece bireysel tamir işlemlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda tamir edilemez olarak görülen cihazların onarımını da mümkün hale getiriyor.

Tamiri yapılamaz denilen cep telefonu modelleri yeniden hayat buluyor!

Bu teknoloji sayesinde her bir tamir edilen cihaz, yeni bir cihazın ithal edilmesinin önüne geçiyor” diyen Dağtaş, böylece yurtdışına döviz çıkışının engellendiğini vurguladı.

İlginizi çekebilir: Kabataş Erkek Lisesi TEKNOFEST’te büyük bir başarı elde etti

Dağtaş, 17 yıllık meslek hayatında kazandığı deneyimlerle geliştirdiği bu cihazın, Türkiye’nin teknolojik altyapısına önemli bir katkı sağladığını belirtiyor. “Bu yenilikçi yaklaşım, sadece bireysel başarılar değil, ülkemizin teknoloji alanındaki bağımsızlığını pekiştiren bir adım” diyor.

What’s your Reaction?
0
0
0
0

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir